Nyhetsarkiv

Fredag 26 februar dro vi fire utøvere fra Os karateklubb til Drogheda i Irland, hvor vi skulle delta på kumiteseminar med Tom Scott og treneren hans Brody Burns. Vi ankom sent fredags kveld, så vi rakk ikke å gjøre noe annet enn å kjøpe mat før vi tok kvelden.

Vi startet med en god frokost på hotellet lørdags morgen, før vi dro til O`Raghallaighs Clubhouse, hallen vi skulle trene i. Der ble vi tatt godt i mot av både irene og amerikanerne. Vi startet første økt med diverse sprintøvelser. Hensikten med disse var først å fremst å bli varm, men også å rette fokuset på å få en eksplosiv start i alle teknikker. Videre i økten var det mye fokus på bevegelse og tilbaketrekk. Etter en halvtimes lunchpause var det klart for andre økt. Også her var mye av fokuset på tilbaketrekk. I tillegg så fokuserte vi mye på hvordan vi skulle få så stor rekkevidde som mulig i ulike teknikker, samt en del blokkeøvelser.

Lørdags ettermiddag møtte vi de andre utøverne på en lokal pub hvor vi så rugbykamp mellom England og Irland. Til tross for at irene tapte kampen, var det veldig god stemning. Etter kampen dro vi på en restaurant hvor vi spiste en god middag.

tom scott kumite seminar 2016 2Vi startet treningen kl. 10 søndags morgen. Treningen søndag bygget videre på det vi hadde lært lørdag. Slik som dagen før, så startet vi med forskjellige sprintøvelser, samt et par øvelser der vi fokuserte på å bevege oss til siden. Resten av treningen fokuserte vi på hvordan vi kunne være defensive, og hva vi kunne gjøre dersom vi havnet i situasjoner vi ikke ønsket å være i, slik som f.eks. presset i et hjørne.

Alt i alt var det en vellykket helg, med dyktige instruktører og hyggelige deltagere. Alle fire var enige om at det var en av de mest lærerike samlingene vi har deltatt på, og at Irland var et bra sted å dra på treningssamling.