Nyhetsarkiv

Etter noen år gikk Vidar over fra Os Karateklubb til Nordnes Karateklubb, og undertegnede og sensei Espen Karlsen (Rana) ble høyest gradert i forløperen til WIKF Norge.

Vidar Mjånes har vært instruktøren til en lang rekke av de høyest graderte instruktørene i WIKF Norge. Han var min instruktør en dag i uken fra jeg var 12 til jeg var 16 år. Da jeg startet Karateklubben Hiryukan i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet begynte Vidar å trene med oss i Oslo. Han ukependlet til Oslo i jobben og ble den første "eksterne" instruktøren i Hiryukan. Han var også innom Os Karateklubb i perioder på flere år, og stilte opp i flere NM for klubben. Han ble kretsmester i seniorklassen i sitt første "comeback" i konkurranser i førte halvdel av 1990-tallet. I 2003 døde WIKF Norges hovedinstruktør, sensei Mihajlo Misic. Da stilte Vidar umiddelbart opp for å støtte meg og bidra til å sikre at tradisjonen fortsatte. Han har siden den gang bidratt med et omfattende arbeid for å bygge WIKF Norge.

 

I tillegg til alt arbeidet med Os Karateklubb har Vidar vært styremedlem i WIKF Norge, ordnet med drakter og utstyr ifm internasjonale mesterskap, arrangert den årlige sommersamlingen med Wicks på Os og knyttet internasjonale kontakter. Så langt i 2015 har han vært på de internasjonale hovedsamlingene i Norge (Voss), Finland og Sverige, og selv vært instruktør på sommersamlingene i Oslo og Bergen. Nå er han i London på leader´s course. Vidar har også bidratt mye som dommer, og har nasjonal A-lisens og dømte i Nordisk mesterskap på Island.

I verdensmesterskapet i WIKF Wado Ryu i London i 2013 var Vidar i finalene i både kumite (kamp), kata og knivforsvar. Han vant medalje i kamp, og i Wado-EM på Kypros i 2014 vant han bronse i kata i veteranklassen. De to andre medaljevinnerne var begge profesjonelle karateutøvere. Selv om han har gode konkurranseresultater er Vidar mest kjent for å være en av de aller dyktigste i tradisjonell, hard karate. Konkurranse har han alltid sett på som krydder, ikke som hovedmålet for treningen.

Jeg er svært glad for at Vidar Mjånes har takket ja til å fungere som President frem mot neste valg av styre. Dersom han får en god mottakelse og nødvendig støtte stiller han også som kandidat ved valget senere i år.

WIKF Norge er en av de store og viktige stilartsorganisasjonene i Norge. I sist NM vant vi 24 medaljer, med blant annet gull i herrer senior tungvekt og sølv i herrer senior åpen. Vi hadde også gull i kvinner senior, og mange gull og andre medaljer i voksen, barne og ungdomsklassene. I Wado EM og VM har vi en rekke gull og medaljer i både kumite og kata. I kata har vi både regjerende europamester i herrer senior og regjerende verdensmester i herrer veteran. Vi har sterke klubber i regionene Vest, Øst, Midt og Nord. Vårt hovedfokus er tradisjonell karate med personlig utvikling og effektivt selvforsvar.

Store deler av den sterke fremgangen WIKF Norge har hatt det siste tiåret skyldes arbeidet til sensei Åsmund K. Pedersen. Åsmund har i lange perioder arbeidet mer enn 50% med karate i arbeidstiden, i tillegg til store deler av fritiden. Han har vært president i 8 år. Alt har vært ulønnet. Han har designet graderingsdiplomene våre, laget alle websidene på kveldstid, utarbeidet brosjyrene, bannere og bøker, arrangert samlinger og knyttet kontakter internasjonalt. Han har reist svært mye og gitt enkeltklubber svært mye hjelp, vært dommer på nasjonalt nivå og sittet i styret i Norges Kampsportforbunds karateseksjon. Han har startet flere karateklubber og fått opp meget dyktige elever.

Jeg håper at Åsmund forblir en del av styret og WIKF i fremtiden. Han er en av de dyktigste karateutøverne og instruktørene jeg har møtt, og er en av dem som har lagt ned aller mest arbeid for fellesskapet. Uten hans bidrag hadde vi hatt en helt annen organisasjon med mye mindre aktivitet og kvalitet.

Sensei Espen Nordal, som er kasserer og nestleder i WIKF Norge, legger ned en betydelig arbeidsinnsats for WIKF Norge nå, med trolig mer administrativt arbeid enn for hans egen klubb. Jeg er svært glad for at Espen fortsetter sin rolle.

WIKF Norges tekniske komite med sensei Kjell G. Jacobsen og sensei Espen Karlsen og undertegnede fortsetter selvsagt som vanlig, slik det har vært siden 1990-tallet.

2015 og 2016 kan bli årene vi løfter WIKF Norge enda en divisjon opp. Neste år vil vi trolig ha første samling med vår internasjonale hovedinstruktør sensei Jon Wicks i Oslo, vi arbeider med en utvidet nasjonal satsing på barn og konkurranser, samt en ny instruktørutdannelse og nytt graderingsssystem for barn. Det er en rekke ressurspersoner som står klare til å ta i et tak for å profesjonalisere organisasjonen ytterligere.

Cato Bruarøy
Hovedinstruktør WIKF Norge