Nyhetsarkiv

En liten oppsummering etter helgens leaders course i London.
Kom bort til Croyden sent fredag kveld etter fly forsinkelse fra Oslo og lang vente tid på bagasje på Gatwick, traff den Belgiske delegasjonen på hotellet så det ble en liten time sammen med dem før kvelden var omme.
Lørdag morgen traff jeg sensei Espen Karlsen og sensei Kenneth Langballe, vi tok turen ned i East Croyden sentrum for å bestille plass på restaurant for alle til kvelden. Oppdraget ble gitt av sensei Wicks til undertegnede forrige gang ,da flere ønsket å bytte fra den tradisjonelle japanske restauranten til noe bedre og nærmere hotellene de fleste bor på. Valget ble en brasiliansk restaurant som vi datt innom for to tre år siden. Sensei Kim Brix Andersen hadde ordnet med leiebil så vi i den norske delegasjonen hadde plass i baksetet på denne resten av helgen, noe som var meget hendig for oss som da slapp rot med taxi’er.
Trening lørdag ble som ventet meget hard og at det var over 25 grader ute og sikkert over 30 grader inne gjorde nok også sitt til at GI’ene fort var gjennomvåte av svette. Lørdag trente vi på pinan-yodan kata, kushanku kata, kihon-gumite nihonme & yonhonme, tanto-dori nihonme & yonhonme, idori sanbonme (stående) før vi sluttet av med Ji ju-kumite.
Når vi startet med Kushanku sa sensei at han ønsket å gå gjennom noen få av kombinasjonene i kata’en, det endte med at vi ble kjørt knallhardt sammenhengende i denne i nesten en og en halv time!
Den korte drikke pausen etter denne økten tror jeg er den beste drikke pausen jeg har hatt på lenge ☺
Lørdag kveld møttes vi alle på tidligere nevnt restaurant som vi tre fra Norge hadde ordnet, valget ble en kjempesuksess og sensei Wicks spanderte en runde champagne på oss alle etter måltidet som takk. Alle var enig om å også bestille denne restauranten neste gang og alle var og enige om at dette var nå mitt ansvar ☺
Søndag morgen kl. 10:00 startet neste økt, noe de fleste syns er vel tidlig en søndags morgen, men når man er i gang med oppvarming så våkner man fort nok. For dem som har vært på leaders course så kjenner de til at gulvet er av malt betong gulv og ikke det beste å trene nedtakinger og kast på. Hyggelig overraskelse denne gang var at vi fikk legge ut matter etter kata økten denne dagen slik at en lettere kunne gå oppreist ut av dojo etter trening. Denne dagen inneholdt masse kast og nedtakinger.
Vi startet med kata Niseishi og kjørte denne om og om igjen til sensei Wicks var noenlunde fornøyd. Så ble det trent på kihon-gumite yonhonme (igjen) & gohonme, tanto-dori yohonme, kyuonme så yonhonme og nihonme sammen, idori sanbonme & gohonme, Ji ju kumite før vi sluttet med en økt tachi-dori ipponme.
Det var en befrielse for knokler, rygg, nakke og bein ellers å få trent disse på matter og det var mye spirit å høre og se hos alle i dojo, veldig kjekt og lærerikt å trene disse fullt ut.
En fantastisk treningshelg med over åtte timer trening sammen med fantastiske instruktører fra hele verden, jeg anbefaler alle dan graderte å bli med på neste år.

Ønsker Dere alle en riktig god sommer, håper alle får litt velfortjent sol og varme.

Mvh.
Vidar Mjånes.