Nyhetsarkiv

Trening, landslagssamling, sosialt samvær og jubileumsbankett var bare noe av det som foregikk under samlingen. 94 barn, ungdom og voksne fra Sarpsborg i sør til Steinkjer i nord hadde funnet veien til Voss denne helgen, og samtlige var strålende fornøyd etter at samlingen var over. Sarpsborg Karateklubb hadde leid en buss, og kom med en delegasjon på hele 40 utøvere og foreldre. I tradisjon tro hadde Karateklubben Hiryukan leid «Huset» på Haugo, og stilte med en stor delegasjon de også.


Fredag
Fredag startet treningen klokken seks, og sensei Cato Bruarøy (6. dan) kjørte en lett men meget god oppvarming. Etter oppvarmingen ble de konkurranseutøverne delt inn i en egen gruppe som fikk instruksjon fra sensei Bruarøy og sensei Juan Lopez (5. dan). De øvrige ble ledet gjennom to økter av WIKF World Chief Instructor, sensei Jon Wicks (8. dan), som hadde funnet tid i sitt travle reiseprogram til å delta på jubileumssamlingen. Han ledet gruppen gjennom et utvalg av grunnteknikker, junzuki og gyakuzuki, med og uten kette, ulike varianter av nagashizuki, kombinasjoner av teknikker og kataen Nai Hanshi før pausen. Etter en kort pause fortsatte treningen med tanto dori (forsvar mot angrep med kniv) nummer en og nummer seks. Før noen visste ordet av det var klokken blitt ni, og en fotballgruppe fra Voss sto småtrippende og ventet på å overta hallen.

s_dsc_0903 _mg_3800-2 s_dsc_0850 s_dsc_0928
(Alle foto i artikkel: H. Lockertsen, Dag Finne og Å. Pedersen)

Lørdag
Lørdag startet med oppvarming av sensei Rune Joanesarson (5. dan). Nok en god og enkel oppvarming, som fikk blodet til å bruse akkurat nok, og som vekket appetitten på mer trening. Konkurranseutøverne ble igjen delt inn i en egen gruppe, som fikk strålende instruksjon fra landslagscoachen i WIKF Norge, franske Nico Cronard. Sensei Wicks ledet de øvrige gjennom flere kombinasjoner med nagashi-bevegelser, uraken og mawatte uraken og mere til. Det var flere hoder som ble småsvimmel av alle de raske vendingene og teknikkene som ble terpet på. Deretter gikk ferden over til kata Bassai. Etter en kort pause var det tid for kihon gumite nummer ti, kanskje den vanskeligste kihon gumiten å mestre. På slutten av treningen ble det instruert i Idori (tradisjonelt japansk knesittende forsvar) nummer en og nummer fire.

Da treningen var over tok sensei Wicks ordet. Han kalte frem sensei Juan Lopez fra rekkene og overrakte han 5. dan, til stor applaus fra alle fremmøtte. WIKF Norge gratulerer!

Etter treningen var det tid for dangradering. Tre utøvere, Bjørn Hernes (Voss KK), Oddbjørn Aspenes og Trond Blomberg (begge Os KK) skulle opp til 3. dan, og Ronny Meyer og Aina Johansen (begge Sentrum KK) skulle opp til 1. dan. Graderingen startet med en teoretisk test. Den besto alle. Deretter var det over til den tekniske biten. Etter om lag halvannen time var resultatet klart. Alle besto graderingen til sine respektive grader. WIKF Norge gratulerer!

På kvelden var det duket for jubileumsbankett på China House restaurant. Restauranten hadde stengt lokalet for andre gjester, da vi fylte opp hele lokalet. 104 gjester hadde meldt seg på. Som seg hør og bør ved et jubileum, ble det holdt mange gode taler. Det musikalske innslaget sto 12 år gamle Jens Håkon Birkeland for, med felespill og sang, samt gjengen fra Sarpsborg Fighting Team som fremførte kampsangen sin «Akuta Matata», alt til stor jubel.

img_3794-2 _mg_3803-2 _mg_3819-2 s_dsc_0900

Søndag
Søndag startet med en meget god oppvarming fra vår nye 5. dan, sensei Juan Lopez. Landslagsutøverne ble samlet til ny økt med Nico Cronard, og resten startet treningen med kata Rohai. Etter en lengre økt med kata gikk treningen over til Tachi dori (tradisjonelt forsvar mot sverdangrep) nummer tre. Dette var meget komplisert, men sensei Wicks overførte kunnskapen på en glimrende måte. Etter en kort pause kunne utøverne selv få velge hva de ville trene på, og sensei Wicks beveget seg rundt i lokalet og ga «en til en» instruksjon på det utøverne hadde valgt å trene på.

Da treningen var over takket sensei Rune Joanesarson for fremmøtet, og kunne allerede nå varsle at neste års samling blir 1. – 3. mars 2013.

Alle tilbakemeldingene vi har mottatt til WIKF Norge sier at dette var en fantastisk treningssamling, og at utøverne i de ulike klubbene allerede nå gleder seg til neste års samling på Voss.

WIKF Norge gratulerer Voss Karateklubb Kobudokan med 30 års jubileet, og med en særdeles glimrende gjennomført treningssamling!

img_3790-2 s_dsc_0927 fighting_team_og_nico_cronard img_3719-2 _mg_3853-2