Nyhetsarkiv


Det var lagt opp til trening fredag, lørdag og søndag. Philip Smith (5.dan) hadde åpnet hjemmet for å innlosjere de treningshungrige vikingene.

Fredagstreningen var for brunt og svart belte og startet med at Åsmund kjørte oppvarmingen. Der fikk irene prøve seg på noen norske oppvarmingsøvelser som så ut til å slå godt an. Sensei Wicks kjørte så en veldig god trening på kataen Seishan, der vi fikk terpet på en del detaljer.
warm_up seishan day_1

Lørdagen startet med en basic økt med Sensei Wicks med fokus på gyakuzuki, maegeri, mawashigeri og junzuki. Deretter ble partiet delt og brunt og svart beltene kjørte svartbeltekombinasjonene i par. Vi fikk så terpe på sanbongumite jodan uke nr 2 og 3. Etter det var det gjennomgang av oyhogumite nr 3, og måtte etter hvert kjøre den speilvendt, noe som var god trening for koordinasjonen. I pausen hadde irene disket opp mye frisk frukt som gjorde at vi fikk fylt på lagrene før neste økt. Brun og sortbeltene trente med Sensei Wicks der vi gikk igjennom kihongumite nr 2 og 6 samt starten på nummer 10. Det ble lagt en del fokus på riktig angrep og god distanse i angrepene.
vikings_in_training kihon_gumite_number_2

I storsalen etasjen under, kjørte Åsmund og Vidar hver sin økt med alle grader under 3. kyu. Åsmund kjørte en økt med slag- og noen sparketeknikker enkeltvis og parvis, mens Vidar kjørte en økt med sparketeknikker parvis. Det lyste i øynene på elevene da Vidar demonstrerte en trippel-mawashi øvelse, og de ble helt overveldet da de forsto at de skulle gjennomføre den selv med partner.

På slutten av lørdagen gjennomførte Martin Nulty (3.dan) en kumiteøkt. Parallelt med dette gjennomførte Erlend Slettevold (Os kk.) og Paddy Byrne fra Irland sin dangradering til 1. dan. Det var to lettede karer som etter graderingen kunne konstatere at de nå hadde fått 1. dan og dermed nådd en viktig milepæl.
ole_wicks gaveoverrekkelse vidar_kick_session_2

På lørdagskvelden var det fellesmiddag på Black Bull. I motsetning til å få seg en god natts søvn før gradering, hadde Paddy, som også er baker, benyttet natten til å lage en fantastisk god kake som var utformet som overdelen på en Gi med svart belte. Kaken var laget både for å feire graderingene, og ikke minst for å feire Erlend og Vidar som begge hadde bursdag samme uke og helg som samlingen gikk av stabelen.
proud_students_and_teachers img_0645

På søndag hadde Sensei Wicks en økt med Basai for de høyere graderte. Etter det fortsatte vi treningen fra dagen før på kihongumite nr 10 der vi også fikk øve på kastet. Det ble også kjørt litt ekstra trening på god fallteknikk i forhold til fallet.

I storsalen etasjen under var det kyu-gradering for over 150 utøvere! Sensei Philip Smith hadde bedt Vidar og Åsmund om hjelp til å gjennomføre denne, noe som gikk rimelig knirkefritt.
grading

Alt i alt hadde vi en fantastisk tur til Irland. Vi er imponert over den gode gjestmildheten vi blir møtt med hver gang vi reiser over dit, og ser allerede frem til neste gang vi skal ut på tur. Tusen takk for en bra treningssamling og gjestfriheten.
img_0659

Hilsen vikingene Åsmund Pedersen, Vidar Mjånes, Dan Sander Soltwedel, Heine Øvredal, Trond Blomberg, Erlend Slettevold, Ole Irgens og Kjetil Gjøen.