Nyhetsarkiv


Hovedinstruktør WIKF Norge, Cato Bruarøy (6.dan), Espen Karlsen, Rana KK (6. dan), Juan Lopez, Sarpsborg KK (4. dan), Inge Karlsen, Rana KK (4. dan), Åsmund Pedersen, Nordnes KK (3. dan), Ronny Olsen, Rana KK (3. dan), Tommy Olsen, Rana KK (3. dan), Segundo Lopez, Samurai KK (3. dan), og Vidar Mjånes, Os KK (2. dan).

Følgende land stilte med representanter:
Nord-Irland, Irland, Kypros, Italia, Spania, Frankrike, Belgia, Sverige, Holland og Norge.

Det første Leaders Course etter Sensei Suzukis bortgang ble ledet av Chief Instructor W.I.K.F. Sensei Jon Wicks 8. dan, assistert av Sensei Wim Masse 7. dan.


Lørdagen startet med en oppvarming av Sandro Angolini fra Italia, som fikk oss klar for en lang god økt på det malte betonggulvet i Lewis Sports Centre.
Sensei Wicks tok oss gjennom Kushanku kata om og om igjen for å få alle kombinasjonene i kataen på plass. Ikke den letteste kata å få til for gamle kropper, det krever litt å få denne til.
Etter en liten pause startet vi par trening med Kihon Gumite nr. fem, Tanto Dori nr. fire, Idori nr. tre og Tachi Dori nr. to.
Det var slitne kropper som fornøyd forlot dojoen denne dagen…

Lørdag kveld var tradisjonen tro alle invitert med på en lokal Japansk restaurant.

Søndag morgen startet med en lengre oppvarming av Pierre Camal fra Belgia. Det gjorde godt å få løst opp stive knær og hofter etter lørdagens økt.
Sensei Wicks startet med kata Jitte og Jion kata. Som med Kushanku kata dagen før ble det om og om igjen for å få teknikkene på plass. Vi fikk stadig påminnelser om de seks kata prinsippene og at WADO kata ikke er laget for at de skal se bra ut, men at de er reelle teknikker som brukes i kamp og at de skal utføres som om de var i kamp.

Etter en liten pause startet vi opp igjen med Kihon Gumite nr. ti, Tanto Dori nr.en og Idori nr.to.

En historisk dangradering ble gjennomført etter treningen. Sensei Philip Smith fra Irland, som var en av instruktørene under sommersamlingen på Os i august, tok som den første den nye graderingen til 5. dan.
Her må man utføre to Ohyo Gumiter, to Kihon Gumiter, to Tanto Dori, to Idori, to Tachi Dori, to avanserte kata og en Pinan kata uten å vite hvilke før man står foran Sensei.
Sensei Smith bestod gradering med glans!

Følgende personer bestod også sine graderinger:
Colin Jones 2. dan
Kenneth Miller 2. dan
David Coope 3. dan

WIKF Norge gratulerer!

Vidar Mjånes
Os Karate Klubb.