Nyhetsarkiv

Sommeren nærmer seg, og det er tiden for treningssamlinger. For en som ikke får trene aktivt hver dag, så er tiden rundt samlingene et høydepunkt jeg ser frem til hvert år. Det er en unik anledning til å få trent med de beste instruktørene, og det er ikke minst en unik mulighet til å møte venner og kjente fra resten av landet, og etter hvert også utlandet.

I år var vi en liten delegasjon med Dan Sander og Vidar fra Os Karateklubb, Kenneth fra Hiryukan, samt undertegnede som reiste over til London for å delta på Leaders Course som er fra 2. dan og oppover. Linda fra Hiryukan var også med over og sørget for å få dokumentert treningen i bilder.

På leiren var det Sensei Wicks som ledet treningen med assistanse fra Sensei Masse. Sensei Suzuki deltok også på deler av lørdagen samt siste halvdel av treningen på søndagen hvor han også stod for graderingene.
lc11-jw_copy

Lørdag 11. juni
Vi startet dagen med gjennomgang av noen detaljer på Pinan Nidan for å sørge for å forene utførelsen av enkelte detaljer i kataen. Videre ble det jobbet med alle Sanbon gumite maegeri uke med fokus på viktige detaljer i disse. Dette var også en god anledning til å få trent med noen andre enn de fra sitt eget land, og på den måten få prøve teknikken sin samt knytte nye bekjentskaper.

Videre ble det jobbet med kataen Seishan. Mens vi jobbet med kata kom også Sensei Suzuki inn i lokalet og satt fremme og gav instrukser til de høyeste graderte på kataen. Sensei Suzuki samlet etter hvert alle frem til seg og gikk igjennom viktigheten av kataprinsippet Ikita Kata, som betyr at kataen må være ”levende” og fremført med følelse og mening. Han poengterte viktigheten av å se for seg motstanderen når man gikk kataen. Hvis ikke ville bare kataen bli en tom fremvisning uten mening. Hvis man ikke er opptatt av å se for seg motstanderen i kata, hvordan skal man da lære det i kamp?

Mot slutten av dagen trente vi på Tanto-dori nr 4, Tachi-dori nr 1 samt Idori nr 2. Sistnevnte som er forsvar utført fra seiza var en liten utfordring for slitne knær da vi trente på et betonggulv…

På kvelden reiste tre av oss fra Norge ut på en restaurant sammen med den svenske delegasjonen og deler av den irske delegasjonen. Det var en hyggelig kveld med anledning til å bli bedre kjent med andre karateutøvere.
lc11-vid_phil_copy

Søndag 12. juni
Dagen ble innledet med instruksjoner på Kihon gumite nr 2 og 9. Videre ble det jobbet med kataen Bassai før lunsj. Etter lunsj var det et ønske om å jobbe mer med kata, og vi jobbet da med Niseishi. Sensei Suzuki kom inn mot slutten av treningen da vi gikk igjennom Tanto-dori nr 9 og Tachi-dori nr 4. Etter dette var det dangraderinger. Det var ingen norske som gikk opp denne gangen.

Alt i alt var det en veldig bra treningshelg med et variert program og anledning til å fange opp noen nye detaljer. Det var mange deltakere, og salen var full begge dagene. Det var flest europeere, men også deltakere fra USA og Venezuela. Det er artig å delta på treningssamlinger i utlandet og møte folk fra andre deler av verden som deler den samme interessen i karaten. Det er også alltid noen detaljer å fange opp fra andre, og man får hentet inspirasjon til å stå på og trene mer. Derfor vil jeg oppfordre de som kan til å være med på internasjonale samlinger dersom man har anledning til det.

Nyt den kommende sommeren

Med vennlig hilsen

Kjetil Gjøen
Styremedlem WIKF Norge

Du kan lese mer om Leaders Course i juni 2011 og andre saker på WIKF International sine nettsider.

lc11-all_copy lc11-dan_copy