Nyhetsarkiv


Utøverne fra Rana Karateklubb deltok for første gang i et NM, da med unntak av Martin Sæterhaug som begynner og få noen NM bak seg. Årets NM var Martins første som seniorutøver, så spenningen var stor også hos han om hvordan dette kom til å bli.

To norgesmestre
Det var derimot to andre utøvere som stakk av med norgesmestertitlene denne gangen. Simon Høgås og Andreas Strømsnes sto for de beste enkeltprestasjonene, og ble norgesmestre i hver sin klasse.

– Det gikk over all forventning for våre utøvere, med Simon Høgås som beste utøver fra klubben. Simon stilte til start i to klasser og ble Norgesmester i den ene, og fikk sølv i den andre. Simon gikk totalt seks kamper, og imponerte med å beholde roen og gå på sin måte, til tross for at det var hans første NM, sier instruktør og coach Ronny Olsen.

Andreas Strømsnes ble også norgesmester i sin klasse. Han gikk flere meget tøffe kamper. Andreas har fine teknikker og en tøff måte å fighte på, noe som lønnet seg godt i mesterskapet.

– Etter hver kamp kom det folk bort til oss og sa at Andreas var en meget dyktig utøver som var utrolig moro å se på, med sine imponerende gode teknikker og gode kontroll, sier Olsen.
andreas i fight 2-1
Andreas i kamp under NMTøff debut

Isa Fagerheim Bjerkli møtte en erfaren landslagsutøver i sin første kamp, og ble utslått. Men hun kjempet helt likt, og det var lenge spennende hvem som skulle vinne denne kampen. Men mot slutten ble motstanderen et nummer for stor denne gangen.

Tom Vikestad stilte også til start i to klasser og gikk noen meget bra matcher. Han ble utslått i finalen med minst mulig margin, kun ett poeng.

– Det ble to sølv til Tom, en prestasjon som det virkelig står respekt av. Tom er en av utøverne fra Rana Karateklubb som har hatt størst fremgang på trening, så derfor var det meget artig at han fikk det så bra til i sitt første NM, sier Olsen.

Christopher Valbekmo stilte til start i kata i tillegg til kamp. I kata gikk han ut i første runde da spenningen gjorde at han gjorde noen feil og dermed ble dømt ut.

– Kata er for øvrig en gren som vi mener Christopher vil markere seg betydelig i fremover. I sin kumiteklasse møtte Christopher mye tøff og god motstand. Han holdt hodet kaldt og slo ut flere av sine motstandere, helt til han selv tapte kampen om finale. I bronsefinalen kjempet han seg til en meget fin Bronsemedalje, sier Olsen.

simon i fight 3-1
Simon i kamp under NM

”Fersk” senior
Martin Sæterhaug har vært med på dette før, men i år var første år som senior. Det ble noen meget tøffe og gode kamper på Martin, der han til slutt ble slått ut av en utøver med mange år i toppen i Karate både nasjonalt og internasjonalt. Martin kjempet seg til Bronse i sitt første NM som senior, noe både han og Rana Karateklubb er kjempefornøyd med.

– Oppsummert er vel dette de beste NM-resultatene utøverne i Rana Karateklubb har prestert, med to norgesmestertitler, tre sølvmedaljer og to bronser, sier en stolt Ronny Olsen.

martin jodan tzuki
Martin i kamp under NM

Stor fremgang
Rana Karateklubb er en klubb som virkelig har fått vind i seilene og har stor vekst. Takket være klubbens samarbeidspartnere fra næringslivet i Rana, har klubben muligheten og utvikle unge lovende talenter og til å delta på slike stevner som NM. I tillegg har Rana Karateklubb i år startet sitt Fighting Team for barn mellom åtte og tolv år. Denne gruppen har ca 25 utøvere som i løpet av året skal delta på sine første konkurranser. Fremtiden seg meget lys ut for Rana Karateklubb, og klubben er skikkelig stolte av utøverne, og ikke minst av næringslivet i Rana som stiller opp og gjør det mulig for klubben å satse så hardt som den gjør.

WIKF Norge gratulerer Rana Karateklubb med de imponerende resultatene.